Eetsalon van Iersel

Onze verse frieten

Onze verse frieten

Bij ons komen de aardappels nog ongeschild binnen, de aardappels worden per 12,5 kg geschild in een speciale machine.aardappels

Ze worden rondgedraaid tegen de wand van de machine, waar een ruwe laag op zit. Daardoor worden ze ontdaan van de schil, ze worden tijdens het proces ook constant met water schoongespoeld. De aardappels worden 1 voor 1 na gekeken , op niet goed geschilde stukjes of blauwe plekken. Daarna worden ze gestanst tot FRIETJES!!! Als dat gebeurd is wordt de friet voorgebakken op ca.150 ºc , Als de friet ‘zingt’, zoals wij dat noemen, wordt de friet op de bak erboven gelegd, en kan de friet uitlekken en rusten.

Aardappels
Puntzakfriet
Uw friet wordt afgebakken op 180 ºc. Wij gebruiken uitsluitend vloeibaar vet en vervangen het vet met grote regelmaat. We zijn tijdens een controle van de Consumenten bond in januari 2011 getest op ons frituurvet. We hebben een gedeelde 2e plaats behaald voor goed en verantwoord frituren! Op deze waardering zijn wij uiteraard erg trots!! Omdat wij er op staan dat uw friet lekker & krokant blijft doen wij de friet in kartonnen bakjes, bovendien is het ook beter voor het milieu!! We hebben ook puntzakken, groot & klein!

Wij bereiden de maaltijd met zorg